OM OSS

Stadig på veg...
Landstryker skal:

- levere høy kunstnerisk kvalitet gjennom tverrfaglige skapende prosesser. 
- samarbeide med de beste fagfolka og oppdragsgiverne.
- satse internasjonalt, med base i lokalt, regionalt og nasjonalt arbeid.

HISTORIEN

Hanne Brincker og Ketil Kolstad møttes på teaterskole i Bergen i 1995, hvor de snart fant sammen både som par og kollegaer. Etter teaterskolen starta de Teater Landstryker`n, og mottok som første frie teatergruppe etablererstipend fra Statens Nærings- og Distriktsutviklingsfond i 1998. Teatret produserte mye for barn og unge, og skreddersydde også teaterkonsepter på oppdrag for det offentlige, organisasjoner og bedrifter. 

Tidlig på 2000-tallet begynte de å jobbe mer med instruksjon, produksjon og ledelse.  De var med å starte et tverrfaglig kunstnerkollektiv, og de fortsatte å produsere scenekunst for Den Kulturelle Skolesekken. Det var også på denne tiden at de møtte komponist og musiker Tor Ingar Jakobsen. De tre har siden samarbeidet tett om alt fra store musikkteaterprosjekter til barneforestillinger. 

Teater Landstryker`n blei lagt midlertidig på is i 2011, da Ketil blei teatersjef og Hanne blei skuespiller og regissør ved Nord-Trøndelag Teater (nå: Turneteatret i Trøndelag). Tor Ingar blei engasjert som komponist, arrangør, musikalsk leder og musiker ved flere av teatrets produksjoner. Etter fire år med hardt arbeid og gode resultater, vendte de nesa "hjem" til Østlandet.

Siden 2015 har de i samarbeid med Abraham Tetenbaum skrevet på familiemusikalen "The Time of Nick". De har hatt fokus på å utvikle sitt internasjonalt nettverk og kompetanse, og har gjennom prosjekter i Norge, Danmark og USA skaffa seg en brei ballast innen utvikling av musikk, scenetekst og regikonsept. Hanne og Ketil har også jobbet som daglig ledere for hhv. Buskerud Teater og ASSITEJ Norge.

I 2020 relanserer Hanne, Ketil og Tor Ingar sitt felles kunstneriske prosjekt under navnet Landstryker. Fordi vi stadig er på veg.

HANNE BRINCKER

(født 12. mars 1973 i Skien) er norsk skuespiller, regissør og produsent.

Hun etablerte Teater Landstryker'n i 1998, og var kunstnerisk og daglig leder for teatret som turnerte hele landet fram til 2011. Teatret skreddersydde teaterkonsepter for oppdragsgivere som blant annet regjeringens Barnehøring -98, Norsk Bergverksmuseum og Hadeland Glassverk, i tillegg til å produsere egne barne- og ungdomsforestillinger.

2011-2015 var hun ansatt som skuespiller og regissør ved Nord-Trøndelag Teater. Som skuespiller har hun blant annet spilt i produksjoner som La den rette komme inn, Tsjernobylfortellinger, To på kloden, Tonje Glimmerdal og Gubben og katten og nissemaskinen. Siden 2013 har hun samarbeidet med den verdenskjente rockegitaristen Ronni le Tekrø om forestillingen Karens Jul av Amalie Skram. Hun har også vært skuespiller i flere kortfilmer, TV-reklamer og som dubber av tegneserier på NRK Super. I 1998 spilte hun i den tysk-norske tv-filmen Edvard Grieg - Prize Immortality?.

For Nord-Trøndelag Teater var hun regissør for blant annet The 39 Steps og Mysteriet Myrna Vep, i tillegg til tre episoder av Rebella Hex i Namsskogan Familiepark. Brincker har også vært frilans regissør på flere større musikalprosjekter, som West Side Story, Grease og Annie. Hun var regissør for Den blå tid i 2016, et samarbeid mellom Teaterhuset Filuren og Syddjurs Egnsteater i Danmark. I 2017 hadde hun igjen regioppdrag for disse to teatrene med forestillingen Hjerterum som var på programmet for Århus som europeisk kulturhovedstad.

Siden 2015 har hun sammen med ektemannen Ketil Kolstad skrevet på manuset til familiemusikalen The Time of Nick hvor Abraham Tetenbaum skriver sangtekstene og Tor Ingar Jakobsen komponerer musikken. Musikalen er utviklet med workshops på Broadway og i Oslo, og har forventet premiere i USA høsten 2020.

Hanne Brincker har vært daglig leder i Buskerud Teater

Brincker mottok i 2009 Oppland fylkeskommunes kunstnerstipend og i 2010 Statens Kunstnerstipend.


TOR INGAR JAKOBSEN

Tor Ingar Jakobsen (født 15. august 1973 på Gjøvik) er en norsk komponist og musiker. Han er utdannet Cand. Philol i jazzpiano, komponering og arrangering fra Universitetet i Oslo.

 De senere år har Jakobsen hovedsakelig jobbet som komponist for musikaler i New York. Han har komponert musikken til to New York baserte musikaler, The Time of Nick, som hadde Broadway visninger i 2017 og 2019, og 'Under Her Hat' som ble vist på i 2015.

I Norge har han jobbet som komponist og musiker ved flere institusjonsteatre og privatteatre, samt komponert og arrangert for Kringkastingsorkestret.

KETIL KOLSTAD

(født 21. januar 1975 på Gjøvik) er norsk skuespiller, dramatiker og litteraturformidler. 

Han var daglig leder av ASSITEJ Norge 2018-2020, hvor han også var festivalsjef for ASSITEJ Artistic Gathering, "OL i barneteater", på Kilden i Kristiansand i 2019. Han var teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater (nå Turnéteatret i Trøndelag) i perioden 2011-2015, og før det var han daglig leder i Foreningen !les i perioden 2007-2011.

Kolstad er utdannet skuespiller innen Stanislavskis system ved  Bergen Teaterskole, og han fullførte i 2017 forfatterstudier ved Norsk Barnebokinstitutt. Han har vært utøvende og skapende scenekunstner siden 1997, de første årene på stadig turné med Teater Landstryker'n, som han drev sammen med kona Hanne Brincker.

Kolstad har skrevet originale skuespill (deriblant Det spøker for jula), han har dramatisert skjønnlitterære verk (deriblant Gubben og katten og nissemaskinen) og oversatt skuespill til norsk (deriblant Broadway-suksessen The 39 Steps og La den rette komme inn). Alle de nevnte skuespillene er produsert ved norske regionteatre, men han har også skrevet, instruert og spilt for frie grupper og privatteatre.

Siden 2015 har han i samarbeid med Hanne Brincker, Abraham Tetenbaum og Tor Ingar Jakobsen utviklet familiemusikalen The Time of Nick gjennom skriving og workshops på Broadway og i Oslo. Musikalen har forventet premiere i USA høsten 2020. Ketil Kolstad skriver også på stykket Heksejagten som har premiere i Danmark august 2020, og på skuespillet Kappe Land som får premiere på Nordland Teater i 2022.

Kolstad har vært jurymedlem i Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur 2011-2015, og Nynorsk barnelitteraturpris 2009-2010.

Kolstad har mottatt Oppland fylkeskommunes kunstnerstipend, etablererstipend fra SND (nå Innovasjon Norge) og Alf Mjøens legat for evnerik ungdom.