HEKSEJAGTEN

URPREMIERE 

21. august 2020, Syddjurs Egnsteater, Danmark
spilles t.o.m. 11. september

Kom til vores forestilling!
Kom ud fra isolation og karantæne!
Kom ud i den friske luft!
Vi holder stadig afstand...
Kom til torvet og se vores dramatiske spil!

Der findes mange historier om Døden.
Denne historie er helt sand, måtte jeg straffes fra oven om jeg lyver! 

En omreisende teatertrupp tar imot publikum på torvet. De skal fortelle historien om heksejegeren Jørgen Arenfeldt på herregården Rugård i Syddjurs. Men interne stridigheter og sjalusi mellom skuespillerne gjør at historien finner uventede veier... 

Det er 14. august 1686. Jørgen Arenfeldt sprer frykt blant befolkningen med sine mange hekseprosesser. Mens Anne Sørensdatter, mest kjent som Blommen, sitter i fangekjelleren på Rugård anklaget for å være heks, planlegges et stort og fornemt bryllup på herregården. Sønnen til Ebeltofts rikeste mann, Mikkel Basse, skal giftes med datteren til Arenfeldts elskerinne, Leonora.

Vi går fra vielse til bryllupsfest og videre til begravelse, da brudgommen under mystiske omstendigheter dør. Det må ha vært trolldom på ferde!  

Bruden blir anklaget for å være heks, og må møte dommerne i Birketinget. Arenfeldts elskerinne Leonora ofrer seg for sin datter, og sier at det er hun som er heksen, det var hun som forårsaket brudgommens død. Arenfeldt blir fra seg, og kjemper med seg selv og de andre mektige menn om Leonoras skjebne.

Leonora tar skjebnen i egen hånd, og tar et kraftig oppgjør med Arenfeldt, og får støtte fra de andre kvinnelige skuespillerne.

Men noen skal på bålet i det femte bilde (det står på side 33!). Så; HVEM SKAL DØ?

Det har en god effekt, at de medvirkende spiller skuespillere i en omrejsende teatertrupp. "Teater i teater" -ideen tilføjer kolorit til et stykke, som udspiller sig med tryk på højspændt dramatik og grovkomisk gestik. (...) Har man lyst til at opleve et sus af fortidens grufulde fortræd pakket ind i grovkornet komik, fine datidsrober og store armbevægelser i det fri, er "Heksejagten - det glade vanvid" et besøg værd.


Kirsten Dahl, Århus Stifstidende

Ketil Kolstad har skrevet manuset til Heksejagten sammen med Hege Tokle på oppdrag fra Syddjurs Egnsteater, og han instruerer også stykket selv.
Produksjonen skulle egentlig vært iscenesatt som en "totalteater" spelopplevelse på Karlsladen i Rønde, men på grunn av Korona-situasjonen har manuset blitt kraftig bearbeidet til en vandreteaterforestilling i commedia dell arte stil. Forestillingen har blitt en unik utendørs teateropplevelse tilpasset koronaens tid!

Manus: Hege Tokle og Ketil Kolstad
Scenografi/kostymer: Sus Haugland
Musikalsk ansvarlig: Vibe Ulbrandt
Med blant andre: Uffe Christensen, Pia Lund Andersen, Hans Nørregård og Hege Tokle