MISTESMYKKET

Om å lete

Like før Selma fyller ti år, finner hun et smykke i gresset. Mamma forteller at smykket tilhørte mormora til Selma, og at det har vært borte i mange år. Selma spør om hun kan få smykket, men mamma sier at hun er for liten, og legger smykket i smykkeskrinet sitt.

Kvelden før bursdagen, begynner smykket å snakke til Selma. Det vil at Selma skal ha på seg smykket på bursdagen. Bare denne ene dagen, og aldri, aldri mer. Ingen kommer til å merke det. Eller?

"Mistesmykket" handler om å lete etter noe man har mistet for lenge siden. Å gjøre noe ulovlig, og håpe at ingen merker det. Og om å overnatte i et skummelt hus sammen med en venninne som kanskje ikke er så snill som man trodde.

Forfatter Ingvill kommer på besøk til klasserommet for å lete. Noen ganger er hun seg selv, andre ganger en helt annen. Kanskje trenger hun hjelp. Kanskje finner hun det hun leter etter. Kanskje noe helt annet?

 • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  Kunstnere/grupper: Ingvill Solberg
  Produsent: Hos TuO - Widar Aspeli
  Idé/opplegg: Ingvill Solberg, Hanne Brincker og Turnéorganisasjonen.
  Regi: Hanne Brincker
  Musikk: Tor Ingar Jakobsen
  Rekvisitør: Julie Narum

Ingvill Solberg ga ut tre diktsamlinger for voksne før hun begynte å skrive for barn, med Mistesmykket i 2015. Ingvill ble født i Etiopia i 1974 under et forferdelig tordenvær. Hun vokste opp delvis i Etiopia, delvis på Reinsvoll i Vestre Toten. Nå bor hun på Kapp i Østre Toten, og jobber som bibliotekar. I tillegg driver hun litteraturformidlingsbyrået Bokfinkene sammen med en kollega.