85 millioner narsissister i verden - og alle kommer til meg

En forestilling om det absurde båndet mellom narsissisten og hennes bytte. 


Velkommen til en intim og annerledes forestilling der vi konfronterer narsissistene i våre liv. Hvem veit, kanskje møter vi oss sjøl i døra?

Forestillinga er inspirert av historier fra virkeligheten. Små anekdoter fra skuespillernes egne liv er dramatisert og videreutvikla i prosess på scenen. Og resultatet er blitt en underholdende og tankevekkende teateropplevelse som mange garantert vil kjenne seg igjen i. Hele følelsesregistret tas i bruk. For såpass har vi lært; ingen kommer fra det uberørt når narsissisten byr opp til dans. 

Les prosjektbeskrivelsen her! 

PREMIERE
11 . mai kl. 19.00
EnergiMølla, Kongsberg 


12. mai kl. 19.00
Glasslåven, Gran

14. mai kl. 18.00
Vega Scene, Oslo

15. mai kl. 14.00
Fredrikstad Litteraturhus

Turne i Sverige ukene 46/47 (november). Mer info kommer!
Forestillingen kan også bestilles. Ta kontakt!
Følg oss på instagram og facebook

Begrepet narsissisme kommer fra Narkissos i gresk mytologi, den vakre ynglingen som blei forbanna til å forelske seg i sitt eget speilbilde.

«Egoistisk, sjølelskende, en som tar plass, som krever sin plass, en som er overfladisk, en som er mer forelska i speilbildet sitt enn i andre mennesker. Det høres ut som en hvilken som helst skuespiller. Det høres ut som meg.»

Alle mennesker kan ha narsissistiske trekk, det er i de fleste tilfeller sunt og positivt for selvfølelsen. Men når narsissismen blir manipulativ og kontrollerende kan den gjøre stor skade. Vi møter narsissister på arbeidsplassen, i venneflokken og i familien.

På tross av narsissistens rykte som «overfladisk», er de psykologiske problemene dypt rotfesta. Det finnes en rekke ulike typer narsissister. Til felles har de et sjukelig behov for å kontrollere sine omgivelser. Narsissisten har ulike måter og strategier å oppnå dette på.

BESTILL en forestilling!


Vi ønsker å belyse hvordan den økende narsissismen i vår tid ikke bare skaper store utfordringer på et individuelt plan, men også for hele samfunnet. Narsissisten stjeler tid, ressurser og fokus i alt fra familieliv og arbeidsliv, til barnevern og rettsvesen. Konflikter følger i narsissistens fotspor.

"Jag arbetar med fem olika projekt just nu, men ett av dem tar 80 % av tiden. Inte för att projektet kräver mer tid, utan för att jag måste hantera personen som jag gör projektet tillsammans med."

Forestillingen retter seg mot et voksent publikum, og vil kunne spilles på kulturhus, "on location" ute i bedrifter, i forelesningssaler, på konferansehoteller, i rettsaler osv. Vi søker samarbeid med og oppdrag for høyere utdanningsinstitusjoner, arbeidslivsorganisasjoner, bedrifter, HMS-tjenester, rettsvesen o.l. i både Norge og Sverige.

Hvem står bak

Produsent: Landstryker
Manus: Elisabet Sevholt, Hanne Brincker & Ketil Kolstad
Skuespillere: Elisabet Sevholt og Hanne Brincker
Instruktør: Ketil Kolstad
Konsulenter: Psykolog Knut Eivind Engan & terapeut Pia Storm Kalhof 
Foto/plakat: Jørn Grønlund


Takk til Viken fylkeskommune og Prøveromsordningen ved Norsk Skuespillersenter for god støtte! 

Praktisk

Crew: 2 skuespillere + tekniker.
Målgruppe: Voksne.
Forestillingens Varighet: 60-70 minutter.
Opprigg: 60 minutter.
Nedrigg: 30 minutter.
Språk: Spilles på norsk og svensk i Norge, svensk i Sverige, og det vil bli laget en engelsk versjon høsten 2022.
Enkel scenografi, kan spilles "hvor som helst".
Må ha tilgang til strøm. Fordel om rom kan mørklegges, men ikke krav.

Plakater til nedlasting: Plakat1 Plakat2 

Elisabet Sevholt
Elisabet Sevholt

Elisabet Sevholt er utdannet innen teater og film, bl.a. fra Lee Strasberg Theatre and Film Institute i London, og hun er akkreditert lærer i Chubbuck-teknikken. Hun arbeider internasjonalt som personlig coach for mer enn 100 skuespillere, regissører og manusforfattere. Hun har vært instruktør på mer enn tjue forestillinger, senest med "Eve`s Rib" på DeLaMar teatret i Amsterdam. I tillegg har hun undervist ved en rekke teaterskoler, og hun holder stadig kurs og workshops. www.elisabetsevholt.com

Hanne Brincker
Hanne Brincker

Hanne Brincker er utdannet skuespiller innen Stanislavskis system, og har de senere år kurset seg i Chubbuck-teknikken. Hun har drevet eget friteater, og har vært ansatt som skuespiller og regissør ved Turneteatret i Trøndelag. Hun underviser ved skuespillerutdanninga ved Universitetet Nord. Hanne har vært daglig leder for Buskerud Teater, og jobber nå frilans med base i Landstryker.

Ketil Kolstad
Ketil Kolstad

Ketil Kolstad er utdannet skuespiller og forfatter med fordypning i barne- og ungdomslitteratur. Han har vært teatersjef ved Turneteatret i Trøndelag. Han har skrevet, dramatisert og oversatt en rekke skuespill, og arbeider nå frilans som dramatiker, instruktør og skuespiller.