85 miljoner narcissister i världen - och alla kommer till meg

En pjäs om det absurda bandet mellan narcissisten och dess omgivning.

Välkommen till en intim och tankeväckande teaterföreställning där vi konfronterar narcissisterna i våra liv. Vem vet, kanske vi möter oss själva i dörren?

Föreställningen bygger på verkliga situationer. Det är skådespelarnas egna möten med narcissister som fått stå modell för händelseförloppet. Resultatet har blivit en både ruskig och förvånansvärt underhållande upplevelse, med hög igenkänningsfaktor. Hela känsloregistret väcks till liv för den som ger sig in i dansen med en narcissist - och räkna inte med att undkomma utan sår.

Efter en lyckad premiär och turné i Norge, är vi nu redo att möta den svenska publiken. Och då talar alla förstås svenska!

Les prosjektbeskrivelsen her! 

Spelplan Sverige

Onsdag 23. november kl. 18:30:
Halmstads Teater
SLUTSÅLD!

Fredag 25. november kl. 19:00:
Göteborgs Dramatiska Teater
SLUTSÅLD!

Lördag 26. november kl. 16.00:
Argus, Falkenberg
SLUTSÅLD!

Fredag 28. & lördag 29. april 2023:
Lunds Stadsteater

Utförd premier og turné i Norge:

11. mai 2022 kl. 19.00 Energimølla, Kongsberg, 12. mai kl. 19.00 Glasslåven, Gran, 14. mai kl. 18.00 Vega Scene, Oslo, 15. mai kl. 14.00 Fredrikstad Litteraturhus


Föreställningen kan också bokas. Ta kontakt!
Följ oss på instagram och facebook

Termen narcissism kommer från Narkissos i grekisk mytologi, den vackra ynglingen som blev dömd till att bli kär i sin egen spegelbild.      

«Det låter som vilken skådespelare som helst. Det låter som mig..." 

Alla människor kan ha vissa narcissistiska egenskaper, det är vid de flesta tillfällen hälsosamt och positivt för självkänslan. Men när narcissismen blir manipulativ och kontrollerande kan den göra stor skada. Vi möter narcissisterna på arbetsplatsen, bland våra vänner och i familjen. Trots att narcissisten brukar anses "ytlig", är de psykologiska problemen djupt rotade. Det finns många olika typer narcissister, men dom har alla ett trängande behov av att kontrollera sin omgivning. Narcissisten har många strategier för att uppnå detta.    

Norsk Ukeblad skrev en artikel om vår pjäs och om narcissism - publicerades juli 2022.  Foto: Christin Lund.
Norsk Ukeblad skrev en artikel om vår pjäs och om narcissism - publicerades juli 2022. Foto: Christin Lund.

BOKA din föreställning i dag!

Vi vill sätta ljus på hur den ökande narcissismen i vår tid inte bara skapar utmaningar på ett individuellt plan, men också för hela samhället. Narcissisten stjäl tid, resurser och fokus i allt från familjeliv och arbetsliv, till barnomsorg och domstolar. Narcissisten lever av konflikt.

Jag arbetar med fem olika projekt just nu, men ett av dem tar 80 % av tiden. Inte för att projektet kräver mer tid, utan för att jag måste hantera personen som jag gör projektet tillsammans med.

Efter en lyckad premiär och turné i Norge, är vi nu redo att möta den svenska publiken. Och då talar alla förstås svenska!

I samband med vår turné, önskar vi att erbjuda föreställningen till teaterföreningar Skåne i perioden 17.04.- 30.04.2023. Boka din föreställning i dag!

Vem är vi?
Producent: Landstryker
Manus: Elisabet Sevholt, Hanne Brincker & Ketil Kolstad
Skådespelare: Elisabet Sevholt & Hanne Brincker
Regissör: Ketil Kolstad
Konsulter: Psykolog Knut Eivind Engan & terapeut Pia Storm Kalhof
Foto/affisch: Jørn Grønlund

Tack till region Halland, Viken fylkeskommune och Prøveromsordningen vid Norsk Skuespillersenter for stöd! 


Praktisk information
Crew: 2 skådespelare + 1 tekniker
Målgrupp: Vuxna
Längd: 50 minuter
Bygge scen: 120 minuter
Riva scen: 45 minuter.
Språk: Svenska
Vi har en enkel scenografi; kan spela "vart som helst". Behöver dock ha tillgång till el. Det är en fördel om spelrummet kan vara mörkt, men inget krav.  

Affischer till att ladda ner: Plakat1 Plakat2 

 
Elisabet Sevholt
Elisabet Sevholt

Elisabet Sevholt är utbildat innan teater och film, bland annat från Lee Strasberg Theatre and Film Institute i London, och hon är certifierad lärare inom Chubbuck-tekniken. Hon arbetar internationellt som personlig coach för mer än 100 skådespelare, regissörer och manusförfattare. Hon har regisserat ett tjugotals föreställningar, senast "Eve`s Rib" på DeLaMar teatern i Amsterdam 2020. Hon har också undervisat på teaterskolor, internationellt och i Sverige, och hon håller själv många kurser och workshops.

www.elisabetsevholt.com

Hanne Brincker
Hanne Brincker

Hanne Brincker är utbildat skådespelare inom Stanislavkis system, och har dom senaste åren vidareutbildat sig inom Chubbuck-tekniken. Hon har både drivit fri teatergrupp, och hon har varit anställd som skådespelare och regissör vis Turneteatret i Trøndelag. Hon undervisar vid skådespelarutbildningen vid Universitetet Nord. Hanne har varit verksamhetsledare för Buskerud Teater, och frilansar nu med sin bas i Landstryker. www.landstryker.com

Ketil Kolstad
Ketil Kolstad

Ketil Kolstad är utbildat skådespelare och författare med fördjupning inom barn- och ungdomslitteratur. Han har varit teaterchef vid Turneteatret i Trøndelag. Han har skrivit, dramatiserat och översatt en rad pjäser, och frilansar nu med sin bas i Landstryker. www.landstryker.com