DETTE KAN VI

SCENETEKST OG MUSIKK

Vi skriver originale scenetekster.
Vi komponerer musikk.
Vi arrangerer musikk.
Vi gjør dramatiseringer av skjønnlitteratur.
Vi oversetter (fra engelsk og skandinavisk).
Vi arbeider som dramaturg og manuskonsulent.

Tor Ingar er utdanna innen komposisjon og arrangering ved UiO, og har komponert og arrangert musikk for TV, film og scene. Han har spesialkomponert og arrangert musikk for Kringkastingsorkesteret.

Ketil er utdannet forfatter ved Norsk Barnebokinstitutt, og hans arbeider er blitt iscenesatt av blant andre Turneteatret i Trøndelag, Teater Innlandet, Syddjurs Egnsteater/Teaterhuset Filuren og flere produksjoner for Den Kulturelle Skolesekken. Han skriver nå på et nytt stykke for Nordland Teater. Hanne får sin debut som dramatiker med musikalen "The Time of Nick", som hun skriver sammen med Tor Ingar, Ketil, og Abraham Tetenbaum. Musikalen har blitt utviklet gjennom workshops på Broadway og i Oslo. Gjennom dette har de opparbeidet spesiell kompetanse på dramaturgi i musikkteater. Hanne og Ketil har god erfaring fra å utvikle scenetekst sammen med skuespillerne i en prøvesituasjon, der Hanne jobber som regissør, og Ketil som skrivende dramaturg/regissørassistent.   

"Det spøker for jula" er en herlig og annerledes julefortelling om forventning, tro, håp og kjærlighet" 5 - Trønderavisa
"...særs god og melodiøs musikk, signert Tor Ingar Jakobsen, ein komponist vi heilt sikkert vil høyre meir til framover" Om "Jakob og Neikob og den mystiske pakken", - Klassekampen

REGI - KOREOGRAFI - INSTRUKSJON

Vi regisserer sceneproduksjoner.
Vi gjør både små og store produksjoner, i flere sjangrer.
Vi lager scenekunst for barn, unge og voksne.
Vi underviser i musikk og i rollefaget på universitetsnivå.

Både Hanne og Ketil er erfarne instruktører med allsidig bakgrunn fra Norge og Danmark. Hanne har fordypet seg i Chubbuck-teknikken, som har blitt et viktig redskap i verktøykassa når hun instruerer. Mens Ketil ofte benytter seg av sin tidligere bakgrunn som danser når han instruerer. Hanne og Ketil har løst flere regioppdrag i tospann, der de ser utvikling av scenetekst og regikonsept i sammenheng. Hanne underviser i tekst- og rollefaget ved skuespillerlinja på Universitetet Nord i Verdal. 

"Den blå tid" (Teaterhuset Filuren/Syddjurs Egnsteater (DK)) ble i 2017 utpekt av Dagbladet Information til en av Danmarks 10 beste barne og ungdomsforestillinger.     

PRODUKSJON OG LEDELSE

Vi er kunstneriske ledere (teater og musikk) med stor organisatorisk innsikt.
Vi programmerer scenekunst.
Vi er festivalsjefer og arrangementsansvarlige.
Vi jobber som produsenter og produksjonsledere.
Vi er prosjektledere.

Både Hanne og Ketil har lang og bred erfaring innen ledelse og produksjon. Dette innebærer også kompetanse innen organisasjon, personalledelse og økonomi. Begge kan vise til svært gode resultater. Hanne har vært daglig leder i Buskerud Teater, og har tidligere blant annet vært daglig leder av Landsforbundet Teatrets Venner. Hun har jobbet som produsent for store spel som bl.a. Bronsebukkene og Sol av Isfolket, og hun har vært produsent/arrangementsansvarlig for blant annet åpningen av Glasslåven på Granavolden samt jubileer for Nes Kirke og Sparebank1 på Gran. Ketil har vært teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater, daglig leder for Foreningen !les, daglig leder for ASSITEJ Norge og festivalsjef for verdens viktigste scenekunstfestival for barn og unge; ASSITEJ Artistic Gathering i Kristiansand 2019. Han har også vært produsent for en rekke små og store produksjoner.

Tor Ingar har mye erfaring innen musikalsk ledelse, ikke minst i forbindelse med musikkteaterproduksjoner.

"Sjefen som treffer publikumsblink." Adresseavisen 

UTØVERE

Vi er musiker.
Vi er skuespillere på scenen.
Vi er skuespillere foran kamera.
Vi er stemmeskuespillere i studio.

Tor Ingar er utdanna Cand. Philol i jazzpiano, komponering og arrangering fra UiO, og har en bred bakgrunn som utøvende musiker siden han var femten år gammel. Han har spilt i jazzband, rockeband og cover band, og ikke minst innen musikkteater.

Hanne og Ketil er utdannet skuespillere innen Stanislavkis system, og Hanne har senere fordypet seg i Chubbuck-teknikken. Tidlig i karrieren jobbet Ketil som danser på musikaler og show. Vi har arbeidet som utøvere både innenfor og utenfor teaterinstitusjonene, og både innenfor og utenfor Den Kulturelle Skolesekken. Vi har levd livet på turne.

Begge har erfaring fra å jobbe foran kamera, for det meste i reklamer og kortfilmer. Hanne spilte nylig i den prisvinnende kortfilmen "Broke" av Bjørn Erik Pihlman Sørensen. Hun har også spilt Marie Beyer i en NRK/tyskprodusert film om Edvard Grieg ("What prize immortality?").

Vi jobber som stemmeskuespillere, med voiceover- og dubbeoppdrag for blant andre Norsk Lyd, Rygh Lyd og NRK Super.

"PER-FEKT" (…) "Ketil Kolstad glitret med hele seg gjennom hele forestillingen" (…) "Hanne Brincker boltrer seg med flere roller, den ene mer ekstravagant enn den andre, og hun lever og ånder i alle sammen." Oppland Arbeiderblad